Sentrum

Den siste bydelen vi har vært på besøk i er Sentrum! Dette er en bydel hvor de aller fleste osloborgere er godt kjent og har vært innom de største turistattraksjonene. 

Vi har derfor valgt å fokusere på noen nye (og gamle) områder i sentrum. Her kommer vår guide til Bjørvika, Akershus festning, Tjuvholmen og Filipstadkaia. 

Husk at vi oppdaterer vår Instagram og Tiktok jevnlig, her får dere se videoer av områdene vi besøker og får et dypere inntrykk av bydelen vi besøker.  

Dere finner oss på @bydelsguiden på alle sosiale plattformer! 

Bjørvika

Er det et sted jeg vil flytte til så er det Bjørvika!

Bjørvika ligger øst i Oslo sentrum. Bjørvika er en splitter ny bydel i Oslo. Bydelen har vært svært populær helt siden den åpnet. Her har de mange fine og nye bygg, restauranter, kafeer, lekeplasser og badeplasser. Innad i Bjørvika tilhører blant annet Barcode, med sine kule skyskrapere, og den populære badeplassen, Sørenga. Langs vannet her kan blant annet leie en sauna eller dra på kajakkpadling, og om vinteren, når isen er tykk nok, er det og mulig å gå på skøyter her. 

Vi startet på Deichmanske og gikk så videre innom både Bonbon og Taylormade. Dette er to nye kafeér på Bjørvika. Vi bestemte oss for å ta en liten matbit i det fine solværet. Vi dro dermed til det populære vaffelstedet, Bonbon. Dette stedet har blitt svært populært i Oslo på grunn av Tiktok. Anna og Sarah kjøpte en crépe og en belgisk vaffel fra Bonbon. Etter dette dro Jenny til Taylormade og kjøpte den beste donuten hun vet om, nemmelig caramel donut! Sykt godt! Vi satt oss så ned langs bryggen og nøt både vaffelen og utsikten. Dette anbefaleses. 

Akershus Festning

Videre tok vi turen til Akershus festning, vi gikk langs vannet,  og tok en liten snarvei og gikk forbi Forsvarsmuseet, og inn til Akershus festning.  Til vanlig er det omvisninger av festningen og man kan bli med på spøkelsesvandring når det nærmer seg Halloween. 

Akershus slott og festning er originalt bygget som en middelaldersk kongeborg, men har gått igjennom mange forandringer siden den sto ferdig på 1300-tallet. I nyere tid har det vært en militært anlegg, men i 1900 ble det gjort om til et militært hovedkvarter og skole. I dag er det Forsvaret fellestjenester som drifter festningen. 

Festningen er en kjempefin utsiktspunkt, det er mange benker og sitte plasser der vi anbefaler å se på solnedgangen over Aker brygge. 

Tjuvholmen

Vi gikk nedover til Aker brygge fra festningen og over til Tjuvholmen. Dette er et nyere område, med mange kule leilighetskomplekser  og hoteller som The Theif. Dette er helt ytterst av sentrum på fastlandet, og en veldig populær badeplass on sommeren. 

Du kan finne mange moderne kunstgallerier og selveste Astrup Fearnley her i tillegg. Vi kan anbefale kafeen inne på Fearnley, som heter Vingen. Her får du god kaffe fra Fuglen Coffee Roasters. Til vanlig så har Fearnley noe som heter Art Night, hvor de har museet  åpent litt senere, det er drinker og DJ og ofte så er det rundt et tema. Noe man absolutt burde sjekke ut når  det begynner igjen etter korona.

På andre siden av Astrup Fearnley på Tjuvholmen finner man mange restauranter som alltid er veldig populære om sommeren, eller med  en gang sola titter frem! Det lønner seg her å være tidlig ute hvis man vil sitte på uteserveringen, og hvis man må vente litt så kan man sitte på trappene ned mot vannet. 

Tjuvholmen er desidert et sommerparadis og vi gleder oss til å henge her i kommende månedene. 

Filipstadkaia

Til slutt gikk vi rundt, og rett over vannet fra Tjuvholmen har man Filipstadkaia. Her har det egentlig vært noen kontorlokaler og kontainere, men nå i det siste har de lagd et utetreningsområde, ved siden av skatehallen som er der. 

Her er det perfekt å sitte hvis det er litt fult på Tjuvholmen,  eller bare vil komme seg litt lenger unna mengden. Attraksjonen her det store elektriske treet, dette er en gave til Oslo Kommune fra milliardæren Stein Erik Hagen som kjøpte den under Burning man festivalen i 2017. 

Treet har 125.000 led-lys og skal lyse opp kaia i 5 år. 

Reisterute

Ta toget, trikk, buss eller t-banen til jernbanetorget.