Nordstrand

Denne uken dro vi til Nordstrand og vi utforsket Ekebergparken og EKT på Ekeberg!

Vi var litt uheldig med været, men rett før vi skulle dra kom solen frem og vi fikk utsikten over hele byen. 

Fun fact: Forsidebildet vårt er tatt fra Ekebergparken.

EKEBERGPARKEN

Ekebergparken er en nonprofit organisasjon som åpnet 26.september 2013. Det er drevet av stiftelsen C Ludens Ringnes med Christian Ringnes som styrets leder. Det er en skulpturpark som har et kunstfaglig utvalg som gjør innkjøp i parken. Nå har parken  42 skulpturer, og vi har vært å sett på noen av dem. Dette er en gratis park,  som er åpent hele døgnet siden alt er ute.  

Det første om møter hvis du tar trikken til Ekebergparken, er tidligere Sjømannskolen til høyre for deg. Bygget har huset forskjellige skoler, som feks Handelshøyskolen BI før de flytta til Nydalen i 2005. I 2013 ble det totalt renovert og i dag er det gjort om til Kongshavn Videregående skole. 

Når du fortsetter opp bakken etter å ha gått av trikken, kommer du til museet der du kan lære mer om Ekebergs området og kulturen der. Inngang koster 30,- for voksen og 15,- for student. Det er i tillegg en kafe som man kan enten sitte der (hvis det er lov under korona restriksjonene) eller ta med deg videre inn i parken. Forbi museet finner man Karlsborg spiseforeing som også ha en kafe med litt mer mat. Her kan man også leie for selskap. 

Vår tur begynte på nedsiden av kafeene, ved Per Inge Bjørlo sin skulptur Indre rom, denne kan du gå inn i, noe som var veldig kult. Videre gikk vi opp til Ekebergrestauranten. Den har vært strengt, men holder åpent i helgene og man kan leie lokalene til selskap.

Videre gikk vi inn i skogen og vandra rundt. Det som er så kult med denne parken er at det ikke så oppstilt og plutselig finner du en ny skulptur på veien. Vi anbefaler å gå igjennom hele parken og gå en ny vei hver gang man kommer tilbake, fordi da kan det hende at du ser noe nytt. 

Noen av våre favoritter var Anatomy of an Angel av Damian Hirst, The Couple av Louise Bourgeois og Dilemma av Elmgreen og Dragset så disse er verdt en titt. 

EKT Ekeberg

EKT er kjent for å være en veldig fin plass å ta med de aller minste. Det er både en rideskole og en husdyrpark hvor  man kan hilse på mange ulike dyr! Det er en fin tur fra Ekebergparken og da kan man også lese om Ekeberg gjennom Steinalderen på veien. 

Rett bortenfor ligger Ekeberg minigolf og Søylehuset som er veldig populært i sommermånedene. 

Vi ville anbefalt å sjekke deres åpningstider og korona restriksjoner før man tar turen.

Reiserute

Beste måten å komme seg til Ekebergparken er enten å ta 13 eller 19 Ljabru til Ekebergparken eller å gå opp. 

Det er en veldig fin rute som begynner ved Oslo Hospital, og man bare følger ruta opp hele veien til Ekebergrestauranten.