Frogner

Denne uken har vi vært å besøkt Frogner! Denne bydelen går over ett stort område, helt fra Majorstuen til Bygdøy. På veien så vi mye forskjellig arkitektur, som Frogner er kjent for. På veien gikk vi innom blant annet Niels juls gate, ulike ambassader, Oslo Raw, Briskeby, Gyldenløvens gate, Solli plass, Elisenberg, Bogstadveien, Homansbyen, Josefines gate og Bygdøy.

Her kommer vår guide til ruten man kan ta og ulike aktiviteter man kan gjøre på Frogner. Dere kan se reiseruten helt nederst på siden.

Frogner er den bydelen som er mest sentral på vestkanten av Oslo. Strøket har selv navn fra Frogner Hovedgård, som tidligere ble omfattet som store deler av Oslo vest. Det er et kjent strøk i Oslo og er relativt stort.

Bebyggelsen på Frogner er preget av store byvillaer og er fornemme bygårder fra 1800-tallet. Frogner ble da kalt for «murbyen», og i dag er stedet kjent for sine ulike bygninger med gammel arkitektur. I dag regnes Frogner som et av de dyreste boligområdene i Norge. Her er det mye å se på og en stor del av Oslo å utforske.

Majorstuen

Vi startet hele turen på Majorstuen, som er en del av sentrum av Oslo. Området rundt her er et knutepunkt for shopping og restauranter. Det er også et samlingspunkt på vestkanten, som er veldig sentralt. Her er det også arkitektur i mange sidegater.

Bogstadveien er en kjent handlegate med designermote, og her er det også mange ulike bygg iblant annet pastellfarger i sidegatene. Bygningene er i sykt mange fine farger her. Når man går nedover Bogstadvegen kan man også se Uranienborg kirke.

Det som er veldig fint med å besøke Majorstuen er at det er så sentralt som det er, og det gjør at man kan ta alt av kollektiv herfra.

Homansbyen

Etter vi hadde sett Majorstuen og Bogstadveien, så fortsatte vi å gå mot Homansbyen. Her er det mange gamle og fine bygninger som har et unikt design. Området er oppkalt etter advokat brødrene Jacob og Henrik Homan. Strøket består for det meste av leiligheter, og er et særegent villa/enebolig-miljø, som har noe næringsvirksomhet og to ambassader.

En kjent gate i Homansbyen i Oslo er Josefines gate. Den går fra Pilestredet ved Bislett plass, krysser Hegdehaugsveien og Uranienborgveien, og ender langs Uranienborgparken der Uranienborg kirke ligger.

 

Briskeby

Briskeby som er et kjent boligstrøk i bydel Frogner. Dette stedet er også veldig kjent for sin arkitektur og spesielt for funkis-husene, med sitt unike design. Disse bygningene er noe av det Frogner er mest kjent for. Dette er av en grunn! De skiller seg veldig ut i forhold til andre bygninger generelt i byen.

Niels jules gate

Ikke langt unna Homansbyen ligger Niels Juels gate. Den går fra Svoldergata og krysser Drammensveien ved Olaf Bulls plass på Skillebekk. Videre krysses blant annet Bygdøy allé, Frognerveien, Colbjørnsens gate og Gyldenløves gate før gaten ender i Briskebyveien. Her ligger blant annet Hartvig  Nissens skole som er kjent fra tv-serien Skam. Rett ved siden av  ligger  restaurant SAWAN,  som er en kjent Contemporary Thai restaurant som vi anbefaler å sjekke ut. 

Hvis man går et stykke herfra kommer man til Gyldenløves gate, som er en veldig fin gågate, som man kan følge for å gå videre til Frognerparken.

Solli plass

Etter vi hadde besøkt Homansbyen, så dro vi videre til Solli plass. Dette er et veldig sentralt sted med gode kollektiv-muligheter. Plassen har navn etter løkkeeiendommen Solli som strakte seg fra Drammensveien ved dagens plass og helt ned til Hjortnes.

Det er mange ulike restauranter og kafeer her. Villa paradiso er en kjent kafe som ligger her. De mest kjente restaurantene er Sumo og Champagneria. På Champagneria får man kjøpt ulike tapasretter.

Litt overfor Solli plass ligger en veldig kjent kafe som heter Oslo Raw, som er mye kjent for sin spesielle stil og økologiske mat. Det er et fint sted å ta bilder og det er veldig insta-vennlig. 

Bygdøy

Til slutt tok vi turen til Bygdøy. Her finner man både fin arkitektur og flere museer. Her så vi først på folkemuseet. Her kan man se dagliglivets kulturhistorie fra 1500-tallet og helt frem til i dag. Deretter gikk vi bort til Vikingskipshuset, dette er midlertidig stengt på grunn av smittevern, og det er usikkert når det åpner igjen. Når det er åpent kan man se godt bevarte vikingskip og gjenstander som har vært på disse skipene.

Etter dette ruslet vi ned til Bygdøynes, som er kjent for sin villabebyggelse og museer. En av de første tingene du ser her er Kon-Tiki museet. Her er det stilt ut gjenstander fra ekspedisjonene til Thor Heyerdal i tillegg til den Orginale verdenskjente Kon-Tiki flåten og livbåten Ra II. De viser også dokumentarfilmen om Kon-Tiki hver dag klokken 12:00. Dette er også dessverre midlertidig steng på grunn av smittevern. Her nede finner du også Fram museet som også er midlertid steng og norsk maritimt museum som foreløpig holder åpent hver dag 11-16. På Bygdøynes er det fine områder man kan sitte å spise og se utover vannet. Du kan også se Amundsen-monumentet og diverse andre skulpturer og gjenstander. Når du sitter ved nede ved vannet kan du se over og legge merke til steder som Aker brygge og Nordstrand.

Resierute

For å utforske Frogner kan man begynne ruten flere steder, men vi anbefaler å enten starte på Majorstuen, eller på Solli. 

Majorstuen:

Alle tbaner går til Majorstuen og det er også den kjappeste ruten. 

Solli:

Alternativ: Trikk, buss og sykle.

Trikk: Fra Jernbanetorget ta enten 13 Bekkestua eller 12 Majorstuen til Solli. 

Buss: Fra Tollboden ta enten 30 Bygdøy eller 31 Fornebu til Solli.