Bjerke

 

 

 

Denne uken har vi vært innom bydelen Bjerke som er Oslos nest minste bydel målt i antall innbyggere. Likevel har innbyggertallet vokst raskest i Oslo. Bjerke ligger i den østlige delen av Oslo.

Det er mange gode tur-alternativer og god kollektiv beliggenhet rundt i området. Vi har vært innom Bjerkedalen park, Linderud gård og Bjerke travbane.

Her er det mange aktiviteter og attraksjoner man kan gjøre og utforske!

Bjerkedalen park

Bjerkedalen park er en nydelig park som ligger i bydel Bjerke. Parken ble åpnet i 2013 av byråd Bård Folke Fredriksen. Parken har en form som en vannpark med promenader langs Hovinbekken og en liten sandstrand mot en badedam, som kalles for badedammen. Parken er en «kortreist» park med røykengranitt, svelviksgrus og norske trær og busker. Her er det mye å se og er et sted som passer bra for både familier og single.

Parkpavljong

Det er en parkpaviljong med amfi her som inneholder funksjoner som kafé og toaletter rundt en kaféplass. Paviljongen åpnet våren 2014. Parken har sandvolleyballbane, basketballbane og 100 m med benker. Her er det derfor mange forskjellig aktiviteter å kunne gjøre og steder å utforske.

Promenade

Her er det også en sentral promenade med benker og lysmaster danner ryggraden i parken. Parkbelysningen bruker LED-teknologi, og er derfor også et veldig fint sted å gå tur på kvelden også. Lysplanen gir promenaden en regelmessig og jevn belysning, noe som gjør parken ekstra fin og regelmessig opplyst.

Hovinbekken

Hovinbekken er parkens hovedattraksjon. Den går gjennom hele parken som en kanal. Bekken og fire parkbruer. Den vesle badedammen har strand og svømmedybde. Canadarøye, bekkeørret og edelkreps lever i vannet. Det er planlagt at Hovinbekken på lenger sikt skal åpnes videre ned til Gamlebyen, og dette er noe å se frem til. Videre renner Hovinbekken ut i badedammen, som er en liten dam hvor det ofte er ender som bor.

Under er det et kart som viser hele Bjerkedalen park.

Linderud gård

Neste stopp var Linderud gård. Gården ligger i fine omgivelser med store hager og lekeplass. Gården ligger ved Linderud og er en del av Akershusmuseet. Her er det spesielt fint på sommeren i og med at den har Østlandets mest særpregede 1700-tallshage som har trekk fra rensessansestilen. 15. januar 1960 ble også 18dekar av hagen fredet. Dette er et koselig sted å dra med både familie, partner og venner for å få seg litt frisk luft med fin utsikt.

Bjerke travbane

Til slutt gikk turen til Bjerke travbane. Det er denne travbanen som er hovedarenaen for travsporten i Norge. Bjerke travbane var den første i Norge som fikk lov til å tilby totalisatorspill på hest og dette har vært en stor inntekt for å holde travsporten i live. Dette er også den største treningsanlegget for hest i Norge.

Man kan se løp på travbanen hver onsdag, lunsjtrav torsdag og det er også flere løp på lørdager og søndager. Store begivenheter innen travsporten blir holdt her som f.eks. Oslo Grand Prix andre helg i juni, Norsk travderby og Norsk travkriterium andre helg i september. Bjerke travbane er et spennende sted å besøke for hesteinteresserte, her har du 100 løp å velge mellom gjennom året så bare å velge en dag! NB! Det kan være endringer i løpsdagene på grunn av korona.

Reiserute

Bjerkedalen park:

Den beste måten å komme seg til Bjerke på er å ta buss 31 E Kalbakken fra Tollboden i Oslo, til Aker sykehus. Deretter bytte buss til 58 Tveita, helt til du kommer til Bjerkedalen park.

Linderud gård:

Fra Bjerkedalen park, ta 60 Tonsenhagen fra Økernbråten til Linderud T. Deretter gå i 8 minutter herfra. Fra busstoppene er det kort vei å gå til de ulike attraksjonene.

Ta gjerne i bruk ruterappen for å enkelt komme seg rundt i Oslo.